To najkrajšie zo sveta

Guľa, mušľa, maringotka: Dovolenku môžete stráviť na naozaj neobvyklých miestach

Airbnb neponúka len štandardné
2016-10-07 00:00:01

Systém Airbnb neponúka iba lacné ubytovanie, počas ktorého sa dostanete do bližšieho kontaktu s domácimi obyvateľmi. Niekedy sa tam objavia aj skutočne výnimočné ponuky ako napríklad nocľah v najväčšom londýnskom kníhkupectve alebo bývanie za symbolický poplatok v luxusnom hausbóte. Popri nich nájdete aj viacero stálych ponúk, ktoré sú oveľa zaujímavejšie ako bývanie v klasickom hoteli. viac »

Zázrak na pár dní: Najkrajšia rieka sveta vraj ušla z raja

Rieka Caño Cristales
2016-09-28 00:00:01

Väčšinu roka Caño Cristales ničím nevyniká a návštevníci by boli touto "tekutou dúhou" či "riekou piatich farieb“ poriadne sklamaní. Ak ju však navštívite od augusta do konca novembra, všetko pochopíte. A určite budete súhlasiť, že je vtedy naozaj tou najkrajšou riekou na svete. viac »

Najvyšší, najdlhší, najstarší: 10 TOP mostov sveta a ich rekordy

Baker Beach v San
2016-09-26 00:00:00

Hoci väčšina z nás vníma mosty predovšetkým ako architektonickú dominantu, ktorá slúži na prepojenie dvoch bodov, za každým z nich stojí aj množstvo konštrukčných riešení. Od nepamäti sú teda dokonalou symbiózou viacerých odvetví ľudského snaženia a potvrdením našej technickej vyspelosti. Tie najvyššie, najdlhšie či najdrahšie mosty sú toho dôkazom. viac »

Majstrovské dielo prírody: Spoznajte 7 najväčších krás Južnej Ameriky

Sedem miest, ktoré by
2016-09-19 00:00:01

Južná Amerika sa ponáša na pestrú paletu šikovného maliara. Nájdete tam aspoň kúsok z každého odtieňa a to všetko spolu vytvára majstrovské umelecké dielo. Nepoškvrnené prírodné územia, tradície, pozostatky vzácnych kultúr a mnoho ďalších pamiatok nám ponúka dokonalý koktejl, z ktorého dnes dáme ochutnať aj vám. viac »

Pamiatky v obklopení vody: Toto je 6 najkrajších ostrovných miest Európy

Pamiatky v obklopení vody:
2016-09-13 12:00:00

Izolované od zvyšku krajiny akoby žili vo vlastnom svete. Malé ostrovčeky, na ktoré sa zmestí len jedno mestečko, si vďaka tomu uchovávajú svoje čaro a nedovolia modernej dobe zničiť pôvodný kolorit. V Európe nájdeme hneď niekoľko ostrovných miest, stačí si len vybrať a preskúmať ich z jedného konca na druhý. viac »

FOTO Najkrajšie mosty Európy a ich prekvapivé tajomstvá

FOTO Najkrajšie mosty Európy
2016-08-29 00:00:01

Napriek tomu, že ich postavili najmä z praktických dôvodov, mosty sú neraz tou najkrajšou ozdobou mesta či krajiny. Sú zhmotneným dôkazom ľudskej šikovnosti a neraz aj nemým svedkom významných historických udalostí. Ľudia si ich tiež oddávna spájali s rôznymi legendami. Najkrajšie mosty Európy skrývajú mnohé prekvapivé tajomstvá. viac »

Originálne ozdoby miest: Týchto 7 ulíc obdivuje celý svet

Toto sú najkrajšie ulice
2016-08-24 12:00:00

Od čoho podľa vás závisí atraktivita miest či dedín? Je to zaujímavá architektúra, správny kompromis medzi stavbami a prírodou alebo atmosféra, ktorá tu vládne? Týchto sedem ulíc má z každého rožka troška. Sú tými najkrajšími na svete a vždy so sebou prinášajú aj nejaké malé prekvapenie navyše. viac »

Leto v európskych metropolách: Toto je 10 najlepších mestských pláží

Pláž Barceloneta, Barcelona, Španielsko
2016-08-17 00:00:00

Piesok, slnko, osviežujúce drinky a dokonalá letná pohoda. V európskych mestách si neužijete len historické pamiatky či múzeá. Mnohé z nich sa môžu priamo v centre pochváliť plážou, na ktorej si radi oddýchnete od turistického ruchu. Toto sú najkrajšie mestské pláže Európy. viac »

Sú malé, no očaria: Najkrajšie mestečká na svete

Marsaxlokk, Malta
2016-08-09 00:00:01

Nikdy nebudú môcť konkurovať svojim veľkým susedom, pretože ich nepozná tak veľa ľudí a nemôžu zároveň ponúknuť toľko možností na využite voľného času. Napriek tomu majú svoje jedinečné čaro a ich návšteva rozhodne stojí za to. Niekedy vám totiž stačí len vypnúť od všetkých starostí, zájsť do krásnej prírody, posedieť si s domácimi na káve a užiť si sladké ničnerobenie spojené so spoznávaním pár zaujímavých miest. viac »

Skutočné klenoty prírody: TOP 8 najkrajších národných parkov na svete

TOP 8 najkrajších národných
2016-08-01 00:00:01

Slovensko sa môže pochváliť viacerými chránenými parkmi, ktoré ponúkajú množstvo turistických možností. Aj preto vyhľadáva množstvo našincov dovolenku práve na miestach s prírodnými krásami. Ak patríte k milovníkom túr aj vy, tieto miesta by ste rozhodne mali poznať. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa