Amerika – exotická dovolenka

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

2024-03-15 15:30:00 |

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov.

Viac článkov

Nazca je jedno z najtajomnejších miest sveta: Poznajte jej ohromujúce obrazce

Nazca je jedno z
2016-08-07 00:00:01

Pavúk s veľkosťou 45 metrov, kondor s rozpätím krídel 120 metrov. Také unikáty nájdete len v peruánskej Nazce v podobe obrovských obrazcov v pôde tamojšej planiny. Dodnes množstvo vedcov skúma, aký zmysel malo vytvorenie týchto až neuveriteľných kresieb. A kto ich vlastne do zeme vyryl? viac »

Olympiáda na tanieri: Chute Brazílie potešia každý jazýček

Rio de Janeiro –
2016-08-05 00:00:00

Našich športovcov sa do Brazílie chystá podporiť veľa fanúšikov. Keď budete na cestách v tejto ďalekej krajine, istotne si nenechajte ujsť príležitosť ochutnať niektoré tradičné jedlá. Dnes vám ponúkneme manuál, ktorý vás prevedie krajinou, ktorá hostí olympijské hry tento rok. viac »

O pár dní začína olympiáda: Športovať sa bude priamo na božských plážach Ria

O pár dní začína
2016-07-31 00:00:01

Len 3 kilometre od zátoky s gigantickou sochou Ježiša Vykupiteľa a ikonickým vrchom „Cukrová homoľa“ budú o medaily zápoliť kanoisti, 3,5 kilometra od Ježiša si zas pod páliacim slnkom na pláži Copacabana zmerajú sily plážoví volejbalisti a diaľkoví plavci. Olympiáda sa tentoraz odohrá na slávnych plážach a ďalších najkrajších miestach sedemmiliónového Ria. viac »

Storočný prieplav a dažďový prales s opicami priamo v meste: Vitajte v Paname

2016-07-30 00:00:01

Na mape vyzerá ako maličký prúžok vody, ale pri pohľade z lietadla nám dochádza, že Panamský prieplav je naozaj staviteľská senzácia. Do zelenej krajiny sa vrýva ako široký riečny tok a pri predstave, že ide o ľudské dielo, zostáva rozum stáť. A tá príroda okolo… jednoducho rozprávková! Nie je div, že sem seniori cestujú ako na americkú Floridu. viac »

Grand Cayman – ostrov leguánov a skvelých nákupov

Grand Cayman – ostrov
2016-07-21 12:00:00

Rozmýšľate nad exotickou dovolenkou v Karibiku a hľadáte niečo skutočne výnimočné? Spoznajte Veľký Kajman (Grand Cayman), jeden z najkrajších ostrovov sveta, kde si prídu na svoje milovníci zvierat aj všetky nákupné maniačky. viac »

Odhaľte tajomstvo záhadného mesta: Prečo ľudia opustili Machu Picchu?

Odhaľte tajomstvo záhadného mesta:
2016-07-10 00:00:01

Bývalo to výstavné mesto ríše Inkov. Ostatné sídla neprevyšovalo veľkosťou, ale úžasnými technickými riešeniami a polohou vysoko v horách. Prečo však ľudia opustili Machu Picchu pár desiatok rokov po jeho postavení? To je záhada. Mohla za to epidémia? Isté je, že o ňom niekoľko storočí nikto nevedel až do chvíle, kedy ho v roku 1911 objavil americký vedec. viac »

Guadeloupe a Dominika: Plážové raje s horúcim jazerom, kde si pivo nevychladíte

Guadeloupe a Dominika: plážové
2016-07-09 00:00:01

Ležíte si na pláži, nohami sa pohrávate s jemným pieskom, nad vami sa v ľahkom vetríku občas zavlnia listy paliem a vy si každým kúskom tela vychutnávate slnečné lúče. Keď si chcete svoj pobyt spestriť, vyrazíte do hôr. Vitajte na Malých Antilách. viac »

Ostrov Maui: Perla amerického Havaja

Ostrov Maui: Perla amerického
2016-07-05 00:00:01

Podľa legendy daroval ľuďom Havajské ostrovy boh Maui. Niet divu, že práve jeho meno nesie ten najkrajší ostrov z nich. V súčasnosti ho už môžete s cestovnou kanceláriou jednoducho navštíviť aj vy. viac »

Bahamské ostrovy: Raj s najčistejším morom na svete

Bahamské ostrovy: Raj s
2016-07-02 00:00:01

Bahamy sú Slovákom neslávne známe najmä ako "daňový raj", v skutočnosti je však toto miestom vďaka prekrásnym plážam a najčistejšiemu moru na svete ideálnou destináciou pre každého. viac »

San Francisco: Na tieto miesta len tak nezabudnete

San Francisco, USA
2016-07-01 00:00:01

V Amerike nájdete množstvo miest, ktoré lákajú ročne tisíce dovolenkárov. Okrem New Yorku. Los Angeles a Las Vegas patrí medzi top turistické ciele aj San Francisco. Mesto strmých kopcov, legendárnych električiek a najviac fotografovaného mosta na svete toho ponúka veľa. Ak sa tam niekedy v budúcnosti vyberiete, istotne nevynechajte ani tieto zaujímavé miesta a atrakcie. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa