Žena vošla do múzea a spravila nepochopiteľnú vec: Škoda za 3 milióny a roky za mrežami

2022-04-07 13:00:00 |   |    | 

Bizarnú udalosť riešia českí kriminalisti. Do novej budovy Národného múzea v Prahe vošla mladá žena, no namiesto obdivovania exponátov zamierila rovno k protipožiarnemu alarmu, ktorý aktivovala. Dôvody jej konania nie sú známe, pravdepodobne ho však už trpko oľutovala. Hrozí jej totiž až šesť rokov za mrežami.



 

Škodu za tri milióny českých korún spôsobila mladá žena, ktorá minulý týždeň z nepochopiteľných dôvodov spustila protipožiarne zariadenia v budove Národného múzea v Prahe. Polícia v utorok na webe zverejnila fotografiu podozrivej, následne sa ju podarilo identifikovať. Kriminalisti čin posudzujú ako ohrozenie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, za ktoré hrozí až šesť rokov väzenia.

Žena prišla do Národného múzea vo štvrtok 31. marca po 16. hodine. "Potom, čo vošla do jednej z miestností, zamierila rovno k tlačidlu požiarneho alarmu a stlačila ho," opísal policajný hovorca Jan Rybanský. Tlačidlo však slúžilo naopak na deaktiváciu protipožiarneho systému. Žena preto svoj pokus zopakovala vo vedľajšej miestnosti, kde sa jej po rozbití ochranného skla a stlačení tlačidla podarilo zariadenie spustiť. Do miestnosti tak začal prúdiť špeciálny plyn, ktorý bráni horeniu.

"Zbytočne vypustila hasiaci plyn z dvoch niekoľko stoviek kilových nádrží, čím spôsobila škodu dosahujúcu tri milióny korún," uviedol Rybanský. Vyšetrovatelia podľa neho čin zatiaľ kvalifikujú ako poškodenie a ohrozenie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Ženu pri úteku zachytili bezpečnostné kamery aj niekoľko návštevníkov. Kriminalisti uviedli, že je vo veku 20 až 25 rokov, menšej postavy a plynulo hovorí po česky. Vďaka medializácii celého prípadu získali kriminalisti počas utorkového dopoludnia niekoľko poznatkov, ktoré viedli k stotožneniu podozrivej.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa