Európske zimné strediská: Čo ponúkajú svojim návštevníkom?

2014-11-14 09:00:00 |   |    | 

Život je i o tom, že by ste si čas od času mohli dopriať rôzne zmeny. I keď je vaše obľúbené zimné stredisko istotne perfektné, občas môžete vyjsť aj mimo Slovenska a urobiť si zároveň aj pekný výlet. Ak dokážete nájsť dobré akcie, takáto lyžovačka vás nevyjde oveľa drahšie, ako u nás. Navyše si takto môžete obzrieť nový kút sveta a vyskúšať si svoje schopnosti na nových svahoch.



 

Kaprun, Rakúsko

 

Toto lyžiarske stredisko sa nachádza v blízkosti Salzburgu. I keď to budete mať zo Slovenska trochu ďalej, ako na ostatné rakúske svahy, bude to stáť za výlet. Lyžovačka na Kaprune je totiž lyžovačkou na ľadovci. Zatiaľ čo v ostatných strediskách iba čakajú na prvú snehovú nádielku, tam sa už veselo lyžuje. Ďalšou z výhod je, že je tam neustále prírodný sneh. Na výber máte z mnohých kategórií zjazdoviek a jedna z nich vedie aj free rideovou zónou, ktorá je určená pre skúsených lyžiarov. Na týchto miestach niekedy trénujú aj hviezdy zimných športov. Okrem klasických zjazdoviek máte k dispozícii aj bežkárske trate a samozrejmosťou je bohatý aprés-ski program. Denný lístok v hlavnej sezóne vyjde na 47 eur, jeho súčasťou je aj bezplatný skibus, ktorý vás bude prevážať medzi jednotlivými zjazdovkami.

 

Stuhleck-Semmering, Rakúsko

 

Jedno z bližších stredísk, ktoré sa nachádza od našich hraníc len hodinu a pol jazdy autom. Viac ako sto vlekov vás pohodlne prepraví na vrchol kopcov bez toho, aby ste museli dlho čakať v radoch. Výhodou, ktorú pripravili pre svojich zákazníkov v tento rok, je sezónny výpredaj. Ak si stihnete kúpiť lístky do 14. decembra, získate ich v špeciálnej úvodnej zľave. Väčšina zjazdoviek je ľahkej a strednej náročnosti. I vďaka tomu je Semmering vhodný pre rodiny s deťmi, pretože sa nemusia obávať strmých svahov. Pre nich je tam navyše pripravená aj detská časť so špeciálnymi vlekmi a animačným programom. Ideálny je i na prvé učenie lyžovania. Nájdete si pokojnejšie menšie zjazdovky, na ktorých pohodlne získate viac zručností. Oficiálne otvorenie sezóny je naplánované na polovicu decembra, ak budú dobré podmienky, lyžovať sa bude i skôr.

 

Val Thorens, Francúzsko

 

Francúzske Alpy patria k najkrajším európskym horám. Stredisko Val Thorens sa rozprestiera cez tri údolia a ponúka až 600 kilometrov zjazdoviek tej najvyššej kvality. Romantické zimné prostredie s tým najlepším servisom bude najlepšou voľbou pre zimnú dovolenku. Oficiálny začiatok sezóny je naplánovaný na 22. november. Na tento víkend je pripravených hneď niekoľko akcií spojených aj s výhodným ubytovaním. V rôznych balíčkoch od 94 eur dostanete k výhodnému ubytovaniu aj celodenné skipasy zadarmo. Vynikajúcu zľavu pripravilo toto stredisko na Vianoce. Pre rodiny s deťmi ponúka za cenu 307 eur na osobu týždenný pobyt v apartmáne aj so šesťdňovým rodinným neobmedzeným skipasom.

 

Chamonix, Francúzsko

 

Jedna z najlepších lyžovačiek, aké môžete v Európe zažiť. Toto stredisko sa nachádza rovno pod Mont Blancom, čiže sa môžete tešiť na fantastické zimné radovánky. Tohtoročné novinky sa i v tomto stredisku spájajú s viacerými cenovými výhodami. Ak si zaplatíte pobyt do konca novembra, získate 25 percentnú zľavu na ubytovanie a skipasy. No a pokiaľ si zaobstaráte lístky v online predaji, budú lacnejšie ako priamo na mieste. Stredisko sľubuje aj skvalitnenie lyžiarskych svahov a obohatenie apré ski možností.

 

Zugspitze-Garmish, Nemecko

 

Výhodu Nemecka je fakt, že je pre nás stále oproti ostatným lyžiarskym strediskám dosť blízko, takže sa tam môžete vybrať aj na kratšiu víkendovú lyžovačku. Prepojené strediská Zugspitze a Garmish ponúkajú taktiež časť svahov priamo na ľadovci. Opäť sa môžete spoľahnúť na veľmi kvalitné podmienky a zároveň na ponuku pre celú rodinu. Tí zbehlejší môžu lyžovať vo vrchnej časti a tí, čo nie sú zruční lyžiari, vyskúšajú jednoduché zjazdovky. V týchto vrchných polohách je možná lyžovačka už od týchto dní. Novinkou strediska sú vynovené kabínky lanovky, ktoré budú prepravovať turistov nielen rýchlejšie, ale aj komfortnejšie.

 

Spitzingsee, Nemecko

 

Síce nejde o tak rozľahlé stredisko, napriek tomu ponúka zjazdovky všetkých troch stupňov. Najviac ich je v tej jednoduchej náročnosti. Na piatich kilometroch si prídu na svoje aj tí, ktorí hľadajú náročné trasy. Pre svojich zákazníkov pripravili novinku v podobe zľavnených cien pre mládež vo veku 16 až 18 rokov. Na túto kategóriu sa v zľavách často zabúda a v Spitzingsee môžu využiť špeciálne ceny.

 

Dolomiti superski, Taliansko

 

Tento zimný rezort objavili Slováci už pred niekoľkými rokmi. Stále sa tam však radi vracajú, pretože za prijateľné ceny dostávajú naozaj kvalitnú lyžovačku. Okrem zjazdoviek, bežkárskych tratí, majú aj kvalitnú časť určenú pre snowboardistov. Novinkou pre tento rok je najvyššie položená sauna v Európe. Po náročnom dni si môžete oddýchnuť vo wellness s tým najkrajším výhľadom. Prvý decembrový víkend sa tam navyše bude konať aj veľká módna prehliadka.

 

Cervino, Taliansko

 

Na celý november pripravilo toto stredisko akciu „Fall in Love with Cervino“. Bude sa organizovať niekoľko akcií a hlavne si môžete zakúpiť zvýhodnené pobyty a taktiež lepšie ceny na skipasy. Okrem tradičnej ponuky lyžovania majú pripravený aj zaujímavý doplnkový program, ako napríklad lozenie po skutočnej ľadovej stene.

 

Zdroj/ autor: cervinia.it, valthorens.com, kitzsteinhorn.at, David

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa