Márne pokusy pilota: Let z Manchestru do Dublinu kvôli búrke pristál až v Paríži

2024-01-22 16:00:00 |   |    | 

Cestujúci letu z Manchestru do Dublinu po márnych pokusoch pilota lietadla o pristátie v poryvoch vetra napokon včera večer skončili o 800 kilometrov ďalej, na letisku blízko francúzskeho hlavného mesta Paríža, uviedol server Manchester Evening News, ktorý zverejnil aj mapku s vyobrazením trasy letu.



Let mal pôvodne pristáť na medzinárodnom letisku v Dubline okolo 15:30, ale už pri odlete z manchesterského letiska v nedeľu popoludní bol o hodinu oneskorený. Kvôli búrke Isha, pri ktorej poryvy vetra dosahovali rýchlosť až 145 kilometrov za hodinu, však bolo lietadlo nútené krúžiť nad Írskym morom, kým prerušilo pristávanie a namiesto toho odletelo na stovky kilometrov vzdialené letisko Beauvais-Tille, ktoré leží asi 85 kilometrov od Paríža.

"Dostali sme sa k Dublinu a už sme boli nad pristávacou dráhou, ale potom sme sa opäť vzniesli. Znova sme sa pokúsili (pristáť), ale potom pilot oznámil, že v Dubline príliš fúka a že Manchester je plný, takže letíme do East Midlands. Asi o 20 minút neskôr sme boli informovaní, že už nemožno pristáť v Británii, a tak sa piloti rozhodli odletieť do Beauvais. Keď pilot ohlásil, že pristaneme pri Paríži, cestujúci prepukli v smiech," vyhlásila novinárka Nicola Bardonová, ktorá sa ocitla na palube. Let bol podľa nej "nočná mora", ale nálada bola po väčšinu času dobrá. Cestujúci však museli zostať sedieť v lietadle na dráhe ešte hodiny po pristátí, a to už sa cítili unavene.

Portál poznamenal, že kvôli búrke bolo mnoho dnešných letov odklonených na iné letiská, alebo boli zrušené. Ako informovala stránka Flightradar24, problémy malo aj lietadlo aeroliniek Ryanair, ktoré letelo z Kodane do Dublinu. Kvôli počasiu sa najskôr odklonilo do Manchesteru, kde zostalo na letisku čakaním na lepšie podmienky. Po štyroch hodinách sa posádka rozhodla znova to skúsiť, no v Dubline sa jej opäť nepodarilo pristáť, a tak o tri hodiny neskôr pristála v Liverpoole, len 50 kilometrov od Manchesteru.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa