Toto si snáď ani nezaslúžili: Najšokujúcejšie recenzie svetoznámych atrakcií

2022-04-20 13:00:00 |   |    | 

Považujú sa priam za divy a lákajú milióny turistov z celého sveta. Napriek tomu sa však nájdu takí, ktorí ich návštevu ostatným neodporúčajú. Pozrite si tie najšokujúcejšie hodnotenia svetoznámych atrakcií od užívateľov TripAdvisoru.



 

Niagarské vodopády

Jedným z absolútnych cestovateľských evergreenov v Amerike sú Niagarské vodopády. Tie patria medzi najmohutnejšie vodopády sveta, najkrajšie vyhliadky a tiež tvoria prírodnú hranicu medzi USA a Kanadou. Niektorých návštevníkov však nenadchli.

„Najhoršia atrakcia, akú som kedy navštívil. Vodopády sú uprostred mesta zaplaveného turistami a preplneného lacnými reštauráciami a kasínami. Ani vodopády nie sú tak pôsobivé, ako by ste čakali. Po piatich minútach vás začnú nudiť.“ (Marobcoo)

„Niektorí ľudia si zaplatia za to, že ich premočia vodopády a potom predstierajú, že si to užívajú. Prečo sa jednoducho nepostavia pod sprchu a nezavrú oči?“ (Gordon B)

„Kanadská strana má viac asfaltu a cementu ako trávy a stromov.“ (Marvinlaci)

 

Socha Krista Spasiteľa

Socha Krista Spasiteľa nad brazílskym Riom de Janeiro je považovaná za jeden zo siedmich divov moderného sveta. Slávnostne ju odhalili 12. októbra 1931 a pred vypuknutím covidovej pandémie lákala na vrch Corcovado takmer dva milióny návštevníkov ročne. Niektorí odchádzali sklamaní.

„Toto miesto je magnetom pre influencerov a už viac nie je bezpečné pre normálnych ľudí. Opakované návštevy by mohli zničiť vašu vieru v ľudstvo.“ (jadedexpat)

„Je to len socha na vrchole kopca... fakt pecka. Ak si prečítate čosi to tom, čo predstavuje, potom kto chce ´otca´, špehujúceho váš každý pohyb?“ Zambezikid (JAR)

„Ak by nebola na zozname nových siedmich divov, nikoho by nezaujímala. Je to gýčovitý kus betónu. Výhľady z vrcholu sú síce úžasné, ale samotný monument je patetický rovnako ako jeho miesto na zozname. (anthonyg605)

 

Pyramídy a sfinga v Gíze

Kto sa vyberie na dovolenku do Egypta, väčšinou chce najviac vidieť pyramídy. Tie najznámejšie sa nachádzajú v Gíze neďaleko Káhiry, kde stojí aj legendárna Sfinga. Turisti sa sťažujú najmä na otravných predavačov, no našli sa aj bizarnejšie výčitky.

 „Sfinga je malá, pokrytá smetím a vedľa McDonaldu. Asi používajú Photoshop, aby ju nafúkli, ale vlastne hej, ak stojíte pri fotenie v jednom uhle, môže sa zdať veľká.“ (jamie r)

„Šokovalo ma, koľko piesku pokrýva zem a okolie. Mala som dojem, že ho pre nás očistia, ale nič také nespravili! Namiesto toho sme museli kráčať cez horúci piesok a ten ma celú pokryl... Zničil mi nové šaty!“ (Paula L)

„Pyramídy sú pekné a oplatí sa ich vidieť, ak sa vám to však podarí vedľa zomierajúcich / mŕtvych koní a psov, ľudí, ktorí vás chcú obrať o peniaze na ťavách a obéznych Britiek v priehľadných legínach.“ (64461)

 

Eiffelova veža

I keď má Paríž množstvo atraktívnych pamiatok, žiadna z nich nepredčí slávu Eiffelovej veže. Keď však v druhej polovici 19. storočia vznikla, ľudia si na ňu nevedeli zvyknúť a obávali sa, že nezapadne do typického koloritu ich mesta. A neoslovila ani viacerých turistov...

 „Veľký kus ocele, ktorý sa tvári ako odkaz na navigáciu.“ (Steel)

„Aké neuveriteľne nudné miesto. Nie je to ani zďaleka ta krásne ako vo filmoch. Vyzerá len špinavo a nudne.“ (mitchpeen)

„Nielenže boli ľudia, ktorí predávali vstupenky, veľmi hrubí a rasisti, keď ma nazvali predavačom kobercov, ale Eiffelova veža sa nakláňala zo strany na stranu a niektoré balkóny boli nechránené. Toto miesto treba zatvoriť.“ (Dr.Alston Fruhn)


Stonehenge

Anglický Stonehenge sa pokladá za jednu z európskych najtajomnejších pamiatok. Podľa odhadov vznikol približne pred 5000 rokmi a do kruhu poukladané kamene zrejme tvorili akýsi chrám, kde sa praktizovali magické rituály. Dnes tam však podľa niektorých návštevníkov akékoľvek čaro chýba.

„Strata času a peňazí. Neuvidíte tam viac ako na YouTube alebo Google Maps. Zaplatili sme 61 libier za rodinnný lístok (2+1) a videli kamene len z diaľky. Doslova tam nie je čo iné vidieť alebo robiť.“ (Jolie M)

„Prekvapilo ma, že je to doslova len zopár skál v kruhu. Machom pokryté, 7 metrov vysoké skaly v kruhu.“ (Sam Ó hAtháirne)

„Myslím, že by to mali zbúrať a vybudovať niečo, čo vzdá úctu zázrakom súčasnej architektúry. A konšpirátori, neviňte z toho mimozemšťanov. Ak by mali technológie na to, aby sa sem dostali z inej galaxie, dokázali by zvládnuť čosi oveľa pôsobivejšie než túto kopu starých kameňov.“ (Touc)

 

Koloseum

Amfiteátre patrili k najznámejším antickým pamiatkam v Európe. Ten najväčší a najcennejší sa nachádza v Ríme, kde patrí k najnavštevovanejším pamiatkam. Niektorých však jeho návšteva nenadchla.

„Príšerná turistická atrakcia. Pohroma pre Rím. Strávte čas radšej niečím iným. Toto miesto nie je pre ľudí s čo len troškou sebaúcty.“ (Ulrich S)

„Prišiel som sem očakávajúc, že uvidím krvavé boje, namiesto toho sa pečiem na slnku s tisíckami ďalších turistov, kým chlapík s gréckym či akým prízvukom rozpráva o Rimanoch, akoby na nich ešte dnes záležalo. A neponúkali žiaden alkohol.“ (Peter Graysinp)

„Poplatky za to nestoja. Toto miesto má dlhú krvavú a krutú históriu a nevidím dôvod, aby som prispieval na jeho obnovu.“ (Vikrant Korde)

 

Machu Picchu

Najväčšou atrakciou v Peru je nepochybne Machu Picchu. Impozantné mesto Inkov vzniklo v nehostinnom horskom prostredí a dodnes vyvoláva množstvo otáznikov. Podobne ako organizácia prehliadky.

„Najpreceňovanejšie miesto na Zemi. Uvidíte len kamene. Doslova nič iné. Žiadna socha, maľba, strop, mozaika, dlažba, nápis. Nič.“ (Simone U)

„Keď sme prechádzali po lokalite, cítili sme sa ako doslova ako dobytok v behu. Boli sme natlačení a nútení sledovať konkrétnu trasu. Bolo tam toľko ľudí, že ste museli robiť fotky za pochodu, aby ste nespôsobili dopravnú zápchu.“ (Sam C)

„V Machu Picchu si nemôžete sadnúť alebo vyskočiť, keď sa fotíte, lebo keď strážcovia zistia, že robíte niečo, čo sa im nepáči, začnú po vás pískať ako po psovi.“ (Joubijouba)

 

Veľký čínsky múr

Veľký čínsky múr meria vyše 8000 kilometrov a stavali ho od 5. do 16. storočia na obranu pred nepriateľmi. Dnes sú už niektoré úseky úplne zničené a nie sú vhodné ani na to, aby na ne vystúpili turisti. Tie najlepšie časti sa nachádzajú neďaleko Pekingu, odkiaľ tam organizujú výlety.

„10.000 ľudí sa snaží napchať do priestoru stredoškolskej chodby.“ (Sarah H)

„Je dlhý, ale to je aj diaľnica M6. Na tej aspoň môžete šoférovať a plní svoju funkciu.“ (PaulE)

„Som si istá, že výhľady by boli úžasné. Ak by sa dalo vidieť za múr!“ (MaddieE_11)

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 13. máj. 2024. Meniny má Servác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa