Romantika a vzrušenie: Tie najkrajšie nočné mestá

2014-09-11 09:00:00 |   |    | 

Podľa mnohých turistov vás žiadne mesto nedokáže očariť tak, ako v nočnom šate. Cez deň skrývajú svoje tajomstvá a až keď na nich padne ťažká tma a rozžiaria sa pomocou tisícov žiariacich svetiel, až vtedy odhalia svoju skutočnú krásu. I preto radia aj ostatným, aby dali každej metropole, ale aj malému mestečku ešte jednu šancu a pokiaľ ich nezaujali za denného svetla, pozrieť by sa mali aj z tohto pohľadu. A títo zástupcovia vás najlepšie presvedčia, že mágia svetiel v kombinácii s nočnom oblohou má na každého veľkú silu.



 

New York

 

Jedno z najobľúbenejších amerických miest. Keď sa rozsvietia večer všetky svetlá, zapôsobí na vás pozoruhodnou impozantnosťou. Najmä tie hlavné ulice ozdobené desiatkami obrovských reklám, dávajú New Yorku osobitý ráz. Navyše toto mesto ako keby ani nikdy nespalo. Neustále tam panuje rušný život, vždy v jeho uliciach objavíte mnoho zabávajúcich sa ľudí a i vďaka tomu sa stáva mimoriadne fotogenickým lákadlom pre mnohých fotografov.

 

Paríž

 

Prezývajú ho aj európskym mestom tisícich svetiel, ktoré svojou krásou oslepia návštevníkov a prinútia sa do Paríža ihneď zamilovať. Francúzi majú veľký tromf aj v tom, že všetky ich nádherné pamiatky sú skvele osvetlené. A tak pomocou hry tieňa a svetiel získavajú nový „vizuál“. Odporúčame najmä prechádzku popri nočnej Seine. Tak romantickú atmosféru nezažijete nikde inde a na chvíľku aj zabudnete, že sa nachádzate v tak rušnom veľkomeste.

 

Dublin

 

Ide o ďalšie z večne živých miest. Keď sa budete potulovať večernými uličkami centra, jednoznačne si zájdite na Temple Bar, kde sa nachádza množstvo barov. Z každých dverí počuť živú muziku a spev hostí. Dobrá nálada pretrváva i počas pracovného týždňa, no najlepšie večierky sa rozbiehajú od štvrtka, kedy domáci dostávajú výplaty. Keď budete chcieť na chvíľku vypadnúť z tohto virvaru, stačí len vyjsť cez jednu uličku k rieke Liffey, ktorá predeľuje Dublin na dve časti. Pokojne sa prejdite až ku dokom, kde sa nachádza nová časť mesta. Na jednej strane sa nachádzajú aj malé mobilné kaviarničky, ktoré bývajú niekedy otvorené aj v neskorých hodinách.

 

Frankfurt

 

Toto nemecké mesto má trošku americký nádych. Vďačí za to najmä modernému centru s mnohými výškovými budovami. Má to však aj svoje výhody. Keď sa v okolí rozsvietia všetky svetlá, zrazu sa z betónovej džungle stane ligotavé kráľovstvo. Ak si ho chcete užiť v tej najkrajšej nočnej podobe, zájdite si k rieke a sledujte ho z druhej strany. Takéto vyhliadky ponúkajú tie najkrajšie zážitky.

 

Londýn

 

Elegancia, tradície a tá správna štipka moderny. To všetko je skĺbené aj počas nočných výletov týmto úžasným anglickým mestom. Prezradíme vám jednu vychytávku. Ak si chcete vychutnať pohľad na nočný Londýn z tej najlepšej perspektívy, objednajte si jazdu na slávnom London Eye. Takto uvidíte mesto ako na dlani a hlavne si budete môcť obzrieť všetky dôležité pamiatky z vtáčej perspektívy a skvele osvetlené. Objednajte si lístky prostredníctvom online predaja, aby ste na nich čosi ušetrili.

 

Sydney

 

Jeden pohľad venujme aj Austrálii. Sydney patrí nepochybne k najkrajším nočným mestám, no počas silvestrovských osláv sa istotne dostáva do čela tohto rebríčka. Ohňostroje na pozadí so slávnou budovou opery a rozsvieteným mestom vyzerajú exkluzívne. Keď sa vám aj nepodarí dostať sa tam práve v posledný deň roka, obzrite si ho z tejto perspektívy v ktorúkoľvek nočnú hodinu. Budova opery vyzerá nádherne aj počas západu slnka a brieždenia.

 

Hong Kong

 

Ázijské tigre sa istotne tiež môžu pochváliť svojou nočnou pestrosťou. V ich prípade sa však často pohybujú na hranici kontroverznosti. Pre niekoho je to až príliš pestrofarebný svet preplnený reklamami, ktorý sa často priblíži až ku gýču. Hong Kong však príjemne prekvapí najmä vďaka blízkej polohe pri mori. Keď sa dostanete na tú správnu vyhliadku podarí sa vám zazrieť toto krásne spojenie prírody s moderným svetom. Nočnému Hong Kongu teda nemožno uprieť svoje čaro, treba sa na neho pozrieť iba pod tým správnym uhlom pohľadu.

Zdroj/autor: beautyscenary.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.6/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa