Cestovanie po Európe

Záhada kanárskeho ostrova Tenerife: Odkiaľ sa vzali pyramídy v Güímare?

2024-05-17 00:00:00 |

Hneď po výbere dovolenkovej lokality a hotela začíname spriadať ďalšie plány. Bola by veľká škoda, keby sme celý pobyt preležali len na pláži, preto si v každej destinácii nájdeme zaujímavosti, ktoré chceme preskúmať. Ak sa vyberiete na Tenerife, iste vás okúzlia tunajšie pyramídy.

Viac článkov

Aj v Chorvátsku nájdete piesočné pláže: Toto sú najkrajšie z nich

Pláž Slanica, Murter
2023-05-16 12:30:00

Veľká časť chorvátskeho pobrežia pozostáva z kamenných pláži, kvôli čomu sa niektorí ľudia vyhýbajú dovolenke v tejto krajine. Aj tu však nájdete niekoľko krásnych miest s jemným pieskom, ktoré možno váš prístup zmenia. viac »

Ostrov Ikaria je skrytým pokladom Grécka: Zdobia ho neviditeľné domčeky, aké inde nenájdete

Ostrov Ikaria je skrytým
2023-05-15 12:00:00

Grécko ponúka veľa zaujímavých ostrovov. Ak chodíte do tejto krajiny radi na dovolenku, skúste každý rok navštíviť niektorý iný. Možno vás zaujme aj menej známa Ikaria v blízkosti ostrova Samos. Tá okrem tradičných gréckych pamiatok prináša aj unikát, aký inde nenájdete. viac »

Preskúmali sme strechu Kolínskej katedrály: Môže dopadnúť rovnako ako Notre Dame?

Preskúmali sme strechu Kolínskej
2023-05-15 08:00:00

Jar sa nám už tradične spája s návštevami Nemecka. Na pozvánke tentoraz stálo, že navštívime Kolín nad Rýnom a jeho slávnu katedrálu. Až na mieste nás však čakalo milé prekvapenie. Nešlo totiž o žiadnu štandardnú prehliadku, ale dostali sme sa priamo na strechu kostola. Nezvyčajný zážitok si teraz môžete dopriať aj vy. Kolínsky dóm turistom opäť ponúka takýto originálny pohľad na ich svätostánok. viac »

Perfektná dovolenka? Čaká vás kultúra, história aj nové objavy na 8 nezabudnuteľných trasách

Staromestská radnica v Bambergu
2023-05-09 08:00:00

51 pamiatok zapísaných do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO v jedinej krajine? To všetko nájdete v Nemecku, ktoré môžete precestovať aj bicyklom, vlakom či inou formou verejnej dopravy šetrnej k životnému prostrediu. Ak nemáte dostatok času na všetky pamiatky UNESCO, zvoľte si tematickú trasu podľa svojho vkusu a určite objavíte aj ďalšie zaujímavé miesta. viac »

Sedem najohrozenejších pamiatok v Európe: Týmto skvostom hrozí úplné zničenie

Sveti Stefan, Čierna Hora
2023-05-09 07:00:00

Európska komisia (EK) zverejnila zoznam siedmich najohrozenejších pamiatok v Európe pre rok 2023. Táto iniciatíva je súčasťou kampane na ochranu spoločného kultúrneho dedičstva Európy, informuje spravodajca TASR. viac »

OBRAZOM: Vo Varšave znovuotvorili múzeum Fryderyka Chopina

OBRAZOM:  Vo Varšave
2023-05-07 11:00:00

Do poľskej Varšavy sa vracia obľúbená turistická atrakcia. Múzeum Fryderyka Chopina zatvorili vlani na jeseň pre rekonštrukčné a prestavbové práce s cieľom zlepšiť prezentáciu exponátov. Dnes je však už znova otvorené, a tak sa môžete všetko zaujímavé o najväčšom poľskom klaviristovi a skladateľovi 19. storočia dozvedieť pod jednou strechou. viac »

V Pule po rekonštrukcii otvorili Malé rímske divadlo

V Pule po rekonštrukcii
2023-05-06 16:00:00

V piatok večer v istrijskom meste Pula oficiálne otvorili zrekonštruované Malé rímske divadlo. TASR informuje podľa správy agentúry HINA. viac »

Cyprus neláka len plážami: Prístavné mesto Limassol zasýti aj váš hlad po poznaní

Cyprus neláka len plážami:
2023-04-23 14:00:00

Cyprus turisti milujú najmä vďaka kvalite jeho služieb, ku ktorým navyše dostanete aj krásne pláže s čistým morom a výbornými podmienkami na plávanie. Ak chcete počas dovolenky vyraziť aj za poznaním, skúste navštíviť prístavné mesto Limassol. viac »

Obyvatelia španielskej dediny musia mať nervy z ocele: Takto by mnohí žiť nedokázali

Obyvatelia španielskej dediny musia
2023-04-20 12:39:00

Viacero nádherných prírodných oblastí bolo zničených kvôli tomu, že museli ustúpiť výstavbe nových miest alebo obcí. Keď však príde dobrý nápad, tak nemusíme prísť ani o žiadnu unikátnosť. Skvelým príkladom je Setenil de la Bodegas. Dedinka vznikla v nádhernej skalnatej oblasti, pričom pôvodní obyvatelia zakomponovali kamene priamo do ich obydlí a vytvorili tak úžasnú architektúru, akú uvidíte len v tejto lokalite. viac »

Palio di Siena: Svetoznáme dostihy sa jazdia centrom toskánskeho mesta

Palio di Siena: Svetoznáme
2023-04-16 00:00:00

Tradičné konské preteky sa konajú vždy na špeciálnych dostihových dráhach. V Taliansku sa až dodnes podarilo uchovať jednu unikátnu tradíciu. Na námestí v Siene sa totiž pravidelne organizujú dostihy priamo v centre mesta. Pre ich osobitú atmosféru ich vyhľadávajú tisíce turistov. viac »

Albánsko chystá novú atrakciu: V meste Kukës chcú sprístupniť kryty z čias komunizmu

Albánsko chystá novú atrakciu:
2023-04-06 11:15:00

Predstavitelia albánskeho mesta Kukës na severovýchode krajiny plánujú do konca roka s použitím prostriedkov EÚ pre turistov sprístupniť dlhý podzemný tunel z čias komunizmu, ktorý vedie od miestnej radnice k veliteľskému centru s 37 miestnosťami. Ako napísala agentúra AP, táto malá balkánska krajina počas povojnového režimu komunistickej diktatúry masívne posilňovala svoju obranu - stále je možné vidieť pozostatky zo 175.000 vybudovaných minibunkrov. viac »

Dovolenka vlakom: Do Chorvátska budú jazdiť vlaky z Bratislavy až trikrát týždenne

Dovolenka vlakom: Do Chorvátska
2023-03-31 10:30:00

Chorvátsko je dlhodobo jednou z najobľúbenejších letných destinácií, kam jazdia statisíce Slovákov a Čechov, a stále populárnejšia je cesta na dovolenku vlakom. Priame vlakové spojenie spoločnosti RegioJet bude v tomto roku premávať zo Slovenska a Českej republiky do chorvátskej Rijeky trikrát týždenne. viac »

Budete si oči pretierať: Svoju verziu hory sv. Michala má aj Anglicko - a je na nerozoznanie!

Budete si oči pretierať:
2023-03-26 11:00:00

Každý zbehlý cestovateľ už istotne počul o francúzskom ostrove Mont Saint Michel, ktorý sa preslávil tým, že v čase odlivu sa ku nemu dostanete aj pešo. Málokto však vie, že svoju rovnomennú verziu majú aj v anglickom Cornwalle. Rozhodne pritom neťahá za kratší koniec! viac »

Jar v Slovinsku je čarovná: 5 miest, ktoré treba navštíviť práve v tomto období

Jar v Slovinsku je
2023-03-22 12:00:00

Jar je ideálnym obdobím na spoznávanie Slovinska. Vtedy máte šancu pozrieť si tamojšiu prírodu v úplne inom šate a navyše aj atmosféra v najznámejších mestách je výnimočná. Popri top atrakciách ako Bledské jazero, Maribor a Ľubľana spoznajte pri vašom budúcom výlete aj tieto výnimočné zaujímavosti. viac »

Ľadové jaskyne Vatnajökull vyzerajú ako zo sci-fi filmu: Ich výzdoba je každý rok iná

Ľadové jaskyne Vatnajökull vyzerajú
2023-03-16 10:00:00

Island láka turistov najmä kvôli nádhernej prírode. V tejto magickej krajine uvidíte viacero unikátov, aké nenájdete nikde inde vo svete. Medzi ne patria aj ľadové jaskyne Vatnajökull, ktoré sú známe vďaka jedinečnej výzdobe. Počas vášho výletu sa dostanete do obklopenia mrazivej nádhery, ktorá pôsobí ako z iného sveta. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa