Rakúsko

Mickey Mouse a Káčer Donald: Viedenská galéria vzdáva hold pop-artovej ikone Lichtensteinovi

2024-03-31 14:00:00 |

Svetoznáme umelecké múzeum Albertina vo Viedni prichádza s novou výstavou oslavujúcou 100. výročie narodenia ikony pop-artu Roya Lichtensteina. Až do 14. júla tam môžete vidieť viac ako 90 obrazov, sôch a grafík, ktoré sú poistené na závratných 200 miliónov eur. Lichtensteinove diela sú "veľmi populárne, rozšírené, ale nie vždy pochopené," ako pri otvorení výstavy povedal generálny riaditeľ Albertiny Klaus Albrecht Schröder. Teraz máte šancu to zmeniť.

Viac článkov

Adventné trhy sa rozbehli naplno: Tieto sú najkrajšie v Dolnom Rakúsku

Puchberg
2023-12-09 12:00:00

Príroda, uličky s pivničkami, zámky, hrady, ale aj námestia v dedinkách či mestách sú súčasťou adventu v Dolnom Rakúsku. Vybrali sme pre vás tie najoriginálnejšie adventné trhy, ktoré ponúkajú jedinečné zážitky, a zároveň prinášame niekoľko skvelých tipov na ďalšie miesta, ktoré stojí za to navštíviť počas čarovného adventného obdobia. viac »

Zimná rozprávka na ľade: Tieto rakúske jazerá sú na korčuľovanie najlepšie

Zimná rozprávka na ľade:
2023-12-04 00:00:00

Keď sú teploty pod nulou a ľadová pokrývka je dostatočne hrubá, môžete sa na rakúskych jazerách korčuľovať, prechádzať či dokonca surfovať. Tieto bývajú v studenom počasí najobľúbenejšie. viac »

Koncentračný tábor Mauthausen - príšerné miesto, kde sa Hitler zbavoval kritikov

Koncentračný tábor Mauthausen -
2023-12-01 00:00:00

V Európe bolo niekoľko koncentračných táborov, v ktorých odstraňovali Židov a všetkých nepriateľov nacistického režimu. V Rakúsku sa jeden z nich nachádza neďaleko mesta Linz. Oproti iným sa vyznačoval tým, že sa v ňom Hitler snažil zbaviť inteligencie, ktorá sa snažila bojovať proti fašistom a peklu, ktoré rozpútali počas 2. svetovej vojny. viac »

Adrenalín na maximum: Vo Viedni otvorili najvyššiu šmykľavku Európy (VIDEO)

Adrenalín na maximum: Vo
2023-11-16 12:00:00

Vo Viedni sprístupnili v stredu najvyššiu šmykľavku v Európe. Jej polopriehľadná rúra meria 40 metrov a vedie pozdĺž steny vyhliadkovej veže Donauturm. TASR uvádza podľa agentúry DPA a rakúskych médií. viac »

V stopách velikánov: Milovníci Josepha Haydna nájdu svoj raj v Rakúsku

V stopách velikánov: Milovníci
2023-11-06 12:00:00

Rakúsky hudobný skladateľ Joseph Haydn bol hlavným predstaviteľom vrcholného klasicizmu v hudbe. Jeho sonáty, sláčikové kvartetá a symfónie patria do zlatého fondu svetového kultúrneho dedičstva. viac »

OBRAZOM z Dolného Rakúska: Mendlingtal spája nádhernú prírodu s poznávaním tradícií

OBRAZOM z Dolného Rakúska:
2023-10-22 12:00:00

Alpské potoky kedysi zdobilo veľké množstvo vodných kanálov, riečnych brán, chodníčkov, mlynských kolies a priehrad. V oblasti Göstling v Dolnom Rakúsku sa miestni obyvatelia rozhodli tieto drevené prvky v horách zrekonštruovať, vďaka čomu vznikol veľmi obľúbený zážitkový svet Mendlingtal. viac »

Dolné Rakúsko vlakom: Na takú jazdu nikdy nezabudnete

Dolné Rakúsko vlakom: Na
2023-10-07 12:00:00

Máte radi výlety po horách spojené so zážitkami? Zaujímavým výletným tipom bude pre vás jazda na niektorej z trás zážitkových vláčikov v Dolnom Rakúsku. V rôznych častiach sa ich nachádza šesť a sú vyhľadávanými atrakciami pre malých i veľkých. Medzi tie najpopulárnejšie patrí horská železničná trať Mariazellerbahn, ktorá vás odvezie z hlavného mesta Dolného Rakúska St. Pöltenu do najznámejšieho rakúskeho pútnického mestečka Mariazell. viac »

Rakúsko je ako stvorené na jesennú turistiku: Týchto päť trás vás rozhodne nadchne

Rakúsko je ako stvorené
2023-09-25 08:30:00

Najkrajšiu prírodu v susedných krajinách nájdeme jednoznačne v Rakúsku. Tunajšie Alpy, ale aj iné lokality ponúkajú množstvo turistických trás, kde nájdete tipy pre rodiny s deťmi, pre sviatočných turistov, ale aj náročnejšie ferraty pre tých najskúsenejších. Navyše počas jesene sú takéto vychádzky najkrajšie, keď príroda okolo vás hrá všetkými farbami. viac »

Tip na zaujímavý výlet: Vlak Salamandra vás vyvezie na najvyššiu horu Dolného Rakúska

Tip na zaujímavý výlet:
2023-09-12 13:00:00

Pre všetkých milovníkov horských železníc máme tip na jazdu unikátnym zážitkovým vlakom v neďalekom Dolnom Rakúsku. Len 80 km južne od Viedne sa vypína najvyššia hora Dolného Rakúska – Schneeberg (Snežná hora), ku ktorej vás pohodlne vyvezie zubačka. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Graz je nádherné mesto, kde sa história snúbi s budúcnosťou

Graz, hlavné mesto Štajerska
2023-09-02 00:00:00

Premýšľate, kam by ste sa vybrali počas víkendu? Skvelým tipom môže byť Graz, hlavné mesto rakúskej spolkovej krajiny Štajersko vzdialené od Bratislavy zhruba 2,5 hodiny autom. Futuristická architektúra ako z inej planéty uprostred historických budov, to sú lákavé extrémy druhého najväčšieho mesta v Rakúsku. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa