Amerika – exotická dovolenka

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

2024-03-15 15:30:00 |

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov.

Viac článkov

Galapágy obývajú vzácne tvory: 7 fascinujúcich zvierat, ktoré inde nenájdete

Galapágy obývajú vzácne tvory:
2024-03-13 10:00:00

Súostrovie Galapágy leží vo východnej časti Tichého oceánu približne 1000 kilometrov od pevninskej časti Ekvádoru. Jeho jedinečná živočíšna a rastlinná ríša sa stala inšpiráciou pre evolučnú teóriu britského vedca Charlesa Darwina a aj dnes tam žije množstvo druhov, ktoré nikde inde nenájdete. viac »

Chicago má netradičnú atrakciu: Tisíce ľudí putujú k potkanej diere

Chicago má netradičnú atrakciu:
2024-02-01 12:00:00

Diera na chodníku v štvrti Roscoe Village v Chicagu (známa ako "potkania diera") sa od januára tohto roka stala turistickou atrakciou. Tisícky návštevníkov k nej prilákal humorista Winslow Dumaine po zdieľaní na sociálnej sieti. TASR informuje podľa správ agentúry AP a webov ABC News a The New York Times. viac »

Pyramídy Tikal vyzerajú ako z filmu o Indianovi Jonesovi. Stále skrývajú svoje tajomstvá

Pyramídy Tikal vyzerajú ako
2023-11-08 00:00:00

Mayská kultúra nám zanechala veľa skvostných pamiatok. Ich spoločným znamením je, že každá z nich prináša nejaké iné zaujímavé tajomstvo. Inak tomu nie je ani v prípade pyramíd Tikal, ktoré sa nachádzajú v Guatemale. Obklopené sú divokou džungľou a milujú ich aj fanúšikovia Indiana Jonesa. Atmosféra tohto miesta totiž veľmi pripomína ich obľúbené filmy. viac »

Mexická Tequila – mesto, ktoré dalo svetu jeden z najlepších alkoholických nápojov

Mexická Tequila – mesto,
2023-10-07 00:00:00

Mexiko je vo svete známe ako rodisko tequily. Tento legendárny alkoholický nápoj začali v jeho komerčnej podobe vyrábať pri meste Tequila v provincii Jalisco. V súčasnosti sa aj vďaka tomu stalo obľúbenou turistickou destináciou. Dovolenkári tam prichádzajú nielen kvôli návšteve známeho liehovaru, ale vyhľadávajú aj zaujímavé historické pamiatky. viac »

Čo je najlepšie na dovolenke na Belize? Že to najkrajšie máte zadarmo!

Čo je najlepšie na
2023-10-05 00:00:00

Niektorí cestovatelia sa boja dovoleniek v exotike kvôli vyšším cenám. Skutočnosť je však taká, že hoci zaplatíte viac za letenku, v dodatočných nákladoch sa vám to vráti. Väčšinou nájdete lacnejšie ubytovanie ako v Európe a navyše máte vďaka nádhernej prírode postarané o bezplatný program na celý pobyt. Tak je to aj v prípade Belize. viac »

Pamiatka, z ktorej behá mráz po chrbte: Na tomto mieste režim umučil tisícky ľudí

Pamiatka, z ktorej behá
2023-09-23 12:00:00

Na zoznam pamiatok svetového dedičstva UNESCO pribudlo bývalé väzenie v Buenos Aires, v ktorom režim za diktatúry v Argentíne (1976-1983) mučil svojich politických odporcov. V budove bývalej vojenskej školy ESMA je teraz múzeum, ktoré má pripomínať zločiny režimu, ktorého obeťou sa stalo 30.000 ľudí. viac »

Plávajúce záhrady patria k najvzácnejším atrakciám Mexika, dielu Aztékov však hrozí zánik

Plávajúce záhrady patria k
2023-06-16 12:00:00

Plávajúce záhrady v drsnom predmestí Xochimilco patria k najstarším a najkrajším atrakciám Mexico City. Pochádzajú z čias Aztékov, ktorí ich vytvorili už v 14. storočí kvôli pestovaniu potravín a kvetov. Dodnes sa ich však zachovalo už len zopár a aj tým hrozí zánik. viac »

Mexické mesto Uxmal – vzácne stavby, ktoré odhaľujú tajomstvá mayskej kultúry

Mexické mesto Uxmal –
2023-06-04 09:00:00

Uxmal je jedno z najznámejších archeologických miest v Mexiku. Podľa historických odhadov bola táto oblasť obývaná už v 6. storočí pred Kristom. Z veľkolepého sídla mayskej kultúry sa už podarilo uchovať len malý zlomok pôvodných budov, napriek tomu v návštevníkoch tieto ruiny aj dnes vyvolávajú silné emócie a ponúkajú zaujímavý pohľad na dávne dejiny. viac »

Na vlastnej koži: Mexický Yucatán ukrýva novodobý div sveta, pláže i čarovné jaskynné jazierka

Novodobý div sveta -
2023-05-31 06:30:00

Poloostrov Yucatán ponúka lákadlá ako pyramídy v Chichen Itza, staré mestá španielskych kolonizátorov či jaskynné jazierka cenotes. My sme využili jedinečnú možnosť a navštívili ich po skončení plavby po Karibiku. viac »

Bahamy, Jamajka aj Kajmany: Vyskúšali sme plavbu po Karibiku

Výletná loď Regal Princess
2023-05-02 08:30:00

Vyberte sa spolu s nami na výlet po karibských ostrovoch. Spravte si leto, kedykoľvek sa vám zapáči. Oblečte si ľahučké oblečenie či plavky, zažite ranné vyloďovania v pozemských rajoch a užite si bohatý program a jedinečnú večernú zábavu na lodi. Na plavbu výletnou loďou Karibikom len tak nezabudnete. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Pondelok, 13. máj. 2024. Meniny má Servác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa