210 sekúnd čistej krásy: Severovýchod Slovenska prezentuje nový VIDEOspot

2017-11-03 00:00:00 |   |    | 

Turistické atraktivity Prešovského kraja počas všetkých ročných období - to zachytili autori videospotu, ktorý má pomôcť cestovnému ruchu. Pri príležitosti piateho výročia svojho založenia ho predstavila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska (KOCR SVS).



 

Prešovský kraj je tretím najnavštevovanejším na Slovensku. V minulom roku sem zavítalo 854 528 návštevníkov ubytovacích zariadení, v tomto roku je zatiaľ za prvý polrok zaznamenaný nárast o 4,5%. „Kraj má obrovský turistický potenciál, ktorý predstavuje aj náš videospot. Nádherná príroda Vysokých Tatier, Pieniny a Poloniny, bohatá história, unikáty ako drevené kostolíky či Slovenské opálové bane, hrady a zrúcaniny, kráľovské mestá a v neposlednom rade rozmanitosť kultúry a tradícií. To všetko by vystačilo na niekoľkohodinový dokument, preto bolo náročné vybrať a zostaviť zábery tak, aby sa vošli do trojminútového spotu. Myslím však, že sa to podarilo," skonštatoval Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Príprava spotu bola podľa neho náročná a trvala rok a pol. Jeho autorom je Jakub Augustinský, ktorý do videa vniesol mnoho moderných prvkov. Ústredným motívom je let dravca, ktorý diváka prevedie krajom z rôznych perspektív. Video je dynamické, strieda rôzne pohľady a témy, ktoré spoločne ústia do záverečného sloganu „Nechajte sa zviesť“. V anglickej verzii bol využitý voľnejší preklad „Be charmed by Prešov Region“.

Vychutnajte si to najlepšie z Prešovského kraja aj vy.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Video: Severovýchod Slovenska
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
4.7/5 (57 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa