Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte

2017-07-24 10:00:00 |   |    | 

Letné dovolenkové obdobie je tu a my vám prinášame návod, ako ho prežiť bez starostí, a ako maximálne využiť všetky výhody, ktoré vám ponúka kreditná karta. Poradíme vám ako pohodlne a bezpečne využívať služby medzinárodnej kreditnej karty Mastercard World od VÚB v obchodoch, ale aj e-shopoch a ako mať financie pod kontrolou aj v zahraničí.



S kreditnou kartou Mastercard World od VÚB máte prístup k finančným prostriedkom na bežné alebo spontánne nákupy. Ak máte aplikáciu VÚB Mobil Banking, máte nepretržitú kontrolu nad vašimi výdavkami a zostatkom na účte. Aké sú výhody medzinárodnej karty Mastercard World? 

Cestovné poistenie je grátis

V letnom období určite oceníte komplexné cestovné poistenie v cene karty. Platí do celého sveta pre vás - držiteľa hlavnej karty - a tiež pre ďalších 5 spolucestujúcich, ktorí nemusia byť dokonca ani vašimi rodinnými príslušníkmi. Automaticky tak môžete škrtnúť ďalšiu položku zo zoznamu povinností pred cestou.​

Na letiskách čakáte pohodlne vo VIP salóniku

Čakanie na let si môžete spríjemniť so službou LoungeKey Airport Lounge Access Program. S kartou Mastercard World máte vstup do viac ako 750 VIP letiskových salónikov všade vo svete. V Prahe alebo vo Viedni  sú návštevy v salóniku zdarma. Čas pred odletom tak strávite v príjemnom oddelenom priestore s občerstvením, časopismi, TV spravodajstvom a Wi Fi pripojením.

Platba kreditkou vráti časť hodnoty nákupu

Majte na pamäti zlaté pravidlo: Hotovosť vyberajte debetkou, no za tovary a služby plaťte kreditnou kartou. Získate tak odmenu, vráti sa vám časť hodnoty nákupu  a platí to pre každú platbu:

  • v hoteloch a reštauráciách - 2% z hodnoty platby späť
  • na internete - 1% späť z hodnoty každej platby v online shope
  • za všetky ostatné platby napríklad v kamenných obchodoch - 0,5% späť.

Ak sa zaregistruje do vernostného programu vydavateľa karty Mastercard Priceless Specials a zaplatíte u vybraných obchodníkov, môžete získať späť ešte ďalšie 2% až 5 % z hodnoty nákupu oblečenia, elekrospotrebičov, zájazdu alebo lístkov do kina.

Náš TIP: Ak zaplatíte letenky či zájazd, ste chránení. V prípade, že sa daná spoločnosť dostane do problémov, o peniaze neprídete. Myslite na to, keď budete cez internet platiť letenky, ubytovanie alebo auto na dovolenku. A rovnako aj počas nákupov v priebehu dovolenky v letovisku.

Peniaze banky až na 43 dní bez úroku

Pri používaní kreditnej karty jej držiteľ nedisponuje peniazmi z vlastného účtu, ale prostriedkami banky. Platiť môžete až do výšky schváleného limitu prakticky bez obmedzení. Výhodou je, že až na 43 dní máte peniaze na bezhotovostné nákupy k dispozícii bezúročne

Kreditka aj bez bežného účtu

O kartu môžete požiadať online bez návštevy pobočky VÚB a bez nutnosti mať bežný účet vo VÚB. Navyše vás táto karta nemusí nič stáť. Stačí ak mesačne urobíte platby v hodnote aspoň 500 eur a mesačný poplatok za kartu neplatíte.

A ešte pár výhod navyše, ktoré sa hodia nielen na dovolenke

Súčasne má karta Mastercard World od VÚB aj poistenie voči zneužitiu karty Ak zistíte neoprávnenú aj vyššiu platbu a oznámite ju banke, o peniaze neprídete. Poistenie sa vzťahuje na platby bez zadania PIN kódu uskutočnené najviac 24 hodín pred nahlásením banke. Súčasťou služieb karty je aj poistenie ochrany tovaru a poistenie predĺženia záruky na spotrebný tovar o rok.

Viac informácií nájdete tu

-reklamná správa-

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Shutterstock, VÚB
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa