Banská Štiavnica má ďalšiu atrakciu: Všetko o najdlhšej ľúbostnej básni na svete

2017-12-19 08:00:00 |   |    | 

Banská Štiavnica ponúka návštevníkom ďalšiu atrakciu. V sobotu tu otvorili Epicentrum lásky v Dome Maríny, zážitkovú expozíciu venovanú Najdlhšej ľúbostnej básni na svete, ktorú svojej osudovej láske Maríne napísal v roku 1846 Andrej Sládkovič. Báseň má 2900 veršov a v apríli tohto roka sa ju podarilo zapísať ako svetový rekord v najväčšej organizácii na certifikáciu svetových rekordov - World Record Academy.



 

"Srdcom Epicentra lásky a hlavnou atrakciou je unikátny Archív lások. Je vytvorený z 2900 veršov rukopisu básne Marína. V týchto veršoch je pre návštevníkov pripravených takmer 100.000 Schránok lásky. Každá z nich reprezentuje jedno písmenko, znak alebo medzeru Najdlhšej ľúbostnej básne na svete," uviedla PR manažérka Epicentra lásky Katarína Javorská s tým, že archív je pripravený navždy uschovať a ochrániť viac než 100.000 príbehov lásky.

Okrem Archívu lások tu nájdu návštevníci veľa ďalších atrakcií. "Do skutočného príbehu lásky vás vtiahnu high-tech technológie hovoriacich obrazov. Budú Vám naskakovať zimomriavky, keď budete vidieť a počuť Sládkoviča, ako vyznáva lásku Maríne," priblížila Javorská. V Sládkovičovej knižnici si zase budú môcť návštevníci zblízka pozrieť originál faksimile viac ako 170-ročného rukopisu básne Marína.

Epicentrum Lásky sa nachádza v dome, v ktorom prežila Marína takmer celý svoj život.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa