Apokalypsa na Floride: Zo stromov padali zamrznuté leguány (VIDEO)

2022-12-28 12:01:00 |   |    | 

Spojené štáty sužovalo v uplynulých dňoch extrémne mrazivé počasie. V meste Havre na severe štátu Montana namerali neuveriteľných -39 stupňov Celzia, výstrahy pred nízkymi teplotami však platili aj pre väčšinu územia na pobreží Mexického zálivu vrátane Floridy. V „Slnečnom štáte“ dokonca zaznamenali mimoriadne podivný úkaz – zo stromov padali zamrznuté leguány!



 

Hoci sme na Slovensku prežili ďalšie pomerne teplé Vianoce, Spojené štáty počasie poriadne potrápilo. Veľmi zle ho znášali aj zvieratá žijúce v oblastiach, kde na nízke teploty nie sú natoľko zvyknuté. Obyvatelia Floridy mohli napríklad vidieť, ako zo stromov padajú zamrznuté leguány.

Keď teploty dlhodobo klesnú pod 10 stupňov, tieto chladnokrvné plazy sa úplne prestanú hýbať a ľahko vypadnú zo svojej skrýše na zem. Odborníci zdôrazňujú, aby sa ich nikto nedotýkal. Keď sa oteplí, zohreje sa aj telo leguána a ten „ožije“ a začne sa znova hýbať.

Leguán zelený patrí k najväčším plazom na americkom kontinente. Prirodzene obýva Strednú a Južnú Ameriku, od 60. rokov 20. storočia je však čoraz početnejší i na Floride. Dospelé jedince merajú okolo jedného metra a vážia 5 kilogramov, výnimkou však nie je ani dvojnásobok. Samice môžu naklásť takmer 80 vajec ročne.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa