Najkrajší pohľad na svet: Skúste vyhliadku helikoptérou, takéto sú ceny

2017-11-27 12:00:01 |   |    | 

Aspoň raz za život by ste si mali dopriať vyhliadkový let helikoptérou. Pohľad z nej vás naučí ešte intenzívnejšie vnímať svet okolo vás a vážiť si rozmanitosť, ktorú vám v jednotlivých kútoch ponúka. Či bude prechádzať ponad mesto, alebo vás zavedie do krásnej prírody, bude to jeden z vašich najlepších cestovateľských zážitkov. Ak nájdete viac podobne naladených nadšencov, ceny sa obávať nemusíte.



 

Veľká koralová bariéra, Austrália

Tento vzácny prírodný úkaz, pozostávajúci z najrozsiahlejšej plochy pokrytej koralovými ostrovmi, si najlepšie vychutnáte z dvoch pohľadov. Tým prvým je potápanie, pri ktorom sa môžete okrem iného tešiť aj na bohatý podmorských svet plný farebných rybičiek. No v tomto prípade uvidíte len malú časť tohto areálu. Ak chcete oceniť veľkoleposť Veľkej koralovej bariéry, objednajte si niektorý z vyhliadkových letov vrtuľníkom. Prvá luxusnejšia verzia stojí 380 eur na osobu, ale trvá až dve hodiny a v cene máte aj luxusný piknik na jednom z ostrovov. Lacnejšia 20-minútová vyhliadka stojí približne 180 eur na osobu.

 

Porto a údolie Douro

Helikoptérové prehliadky sú v Porte veľmi obľúbenou atrakciou. Turisti ich vyhľadávajú kvôli nádhernému prostrediu, ktoré môžete pozorovať z novej perspektívy. Domáce firmy ponúkajú štyri rôzne alternatívy. Najlacnejšia z nich vám na desať minút ukáže historické centrum a stojí 150 eur za celý let. Suma sa teda rozdelí medzi všetkých dovolenkárov. O niečo dlhšie trvá obhliadka širšieho centra, ktorá vedie ponad všetkých šesť mostov a pri tretej možnosti si môžete počas dvadsaťminútového letu pozrieť celé Porto vrátané pláží. Táto tour vás vyjde na 250 eur za let. Špecialitou domácich spoločností je vyhliadka na údolie rieky Douro. Počas tohto letu sa dostanete nad vinice, kde pestujú vinič na portské víno, pozriete si nádherný kopcovitý terén a malé mestečká s malebnou atmosférou. V tomto prípade ide o súkomné tour s cenou na vyžiadanie.

 

Viktóriine vodopády, Zambia a Zimbabwe

Viktóriine vodopády vám vyrazia dych už pri prvom kontakte. Ich masívna sila vás oberie o slová a prinúti vás len ticho sledovať, ako vám tento dar prírody pomaly odovzdáva časť svojej energie. Predstavte si, ako nádherne vyzerajú z leteckého pohľadu. Až tam pochopíte ich rozsah a majestátnosť. K dispozícii máte opäť niekoľko druhov letov. Tie najlacnejšie trvajú do 15 minút a zaplatíte za ne približne 100 eur. No za tento čas sa pohodlne stihnete pokochať pohľadom na celé okolie vodopádov a odnesiete si tak skvelý zážitok.

 

New York, USA

Najlepšiu mestskú vyhliadku z vtáčej perspektívy zažijete v New Yorku. Až po vzlietnutí nad všetky mrakodrapy, ulice vytvorené podľa presných schém a úžasný Central Park dokážete oceniť nádheru tohto veľkomesta. Špecialitou sú nočné helikoptérové lety, ktoré vám ukážu New York odetý do krásnych žiarivých šiat. Tieto tour sú však drahšie a cena na jednu osobu je približne 180 eur. Denné prehliadky sú o 40 až 50 eur lacnejšie. Počas dvadsaťminútového výletu si môžete pozrieť širšie centrum, ale aj pohľad na Sochu slobody.

 

Grand Canyon, USA

Poďme sa pozrieť na ďalší prírodný zázrak. Grand Canyon je známy svojou hrou farieb, ktoré sú tou najpestrejšou paletou prírody. V okolí kaňonu nájdete niekoľko vyhliadok, ktoré vám ho ukážu v nádhernej podobe. Skúste sa však dostať ešte vyššie, aby ste ho uvideli z toho najlepšieho možného pohľadu. Počas hodinového letu odhalíte viacero zákutí, ktoré ste na zemi nestihli zaznamenať. Najkrajšie prehliadky sú počas východu alebo západu slnka, keď má Grand Canyon ešte krajšie farby. Cena jedného letu je približne 200 eur na osobu.

 

Whistler, Kanada

Whistler v Kanade patrí medzi najfotogenickejšie časti tejto krajiny a vašou najťažšou voľbou bude výber medzi letným alebo zimným letom. Počas teplých mesiacov uvidíte krásne údolia, plesá, jazerá a úžasnú farebnú hru lesov a rozkvitnutých lúk. Zima zas už odeje Whistler do bieleho šatu a vy si môžete pozrieť, ako sa budú všetky končiare nádherne ligotať vďaka čerstvo napadanému snehu. Najlacnejší let stojí 140 eur na osobu a trvá približne 12 minút.

 

Amalfské pobrežie, Taliansko

Taliansko ponúka mnoho lokalít, ktoré by ste chceli vidieť z kabínky helikoptéry. Nechajte si však tento turistický tromf až na návštevu Amalfského pobrežia. Vysoké útesy ozdobené malými farebnými domčekmi, ale aj výhľad na more a úžasnú prírodu v okolí si musíte pozrieť aj z vtáčej perspektívy. To všetko môžete mať už od 175 eur na osobu, toľko stojí vyhliadkový let v trvaní 30 minút.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa