Trumpova vila v Karibiku: Kúsok raja za 25 miliónov

2017-05-22 12:00:00 |   |    | 

Americký prezident Donald Trump predáva svoje luxusné sídlo na karibskom ostrove Svätý Martin. Lukratívna nehnuteľnosť s názvom Le Chateau des Palmiers (Palmový zámok) mu patrí od roku 2013 a podľa Trumpa je to "jedno z najnádhernejších sídiel na svete". Za mastnú sumičku je k dispozícii aj majetným dovolenkárom.



 

"Trumpove 'oooooobrovské' karibské sídlo je na trhu za 28 miliónov dolárov a vyvoláva otázky," napísal Washington Post. Cena je oveľa vyššia než je pre podobné nehnuteľnosti na ostrove bežné, a tak je otázne, čo dostane od prezidenta za odmenu ten, kto mu dá zarobiť.

"Štyria realitní agenti zo Svätého Martina nám povedali, že cena 28 miliónov dolárov (cca 25 miliónov eur) vysoko prevyšuje sumy, ktoré predajcovia dostávajú za tie najexkluzívnejšie nehnuteľnosti na karibskom ostrove, kde sa trh stále spamätáva z bankovej krízy v roku 2008. Agenti povedali, že majitelia najluxusnejších domov, ktoré sú teraz na trhu, si pýtajú 15 až 17 miliónov," napísal denník.


Podľa denníka nie je známe, prečo sa Trump nehnuteľnosti teraz vzdáva. Okrem toho, že sa mu páčila, mu totiž aj slušne zarábala. Od roku 2014 do roku 2016 mu na prenájme vyniesla 200.000 až dva milióny dolárov.

Ak bude nový majiteľ naďalej pokračovať v zabehnutom biznise, budete tam môcť dovolenku stráviť aj vy. Ak sa vám podarí vyhrať v lotérii. Prenájom sídla na jednu noc totiž stojí podľa sezóny 6000 až 20.000 dolárov (5.300 až 18.000 eur).

Za túto sumu budete mať k dispozícii dve niekoľkoizbové vily, rozsiahly park, vyhrievané bazény, fitness centrum pod holým nebom, tenisový kurt, vonkajší bar, biliardové stoly a samozrejme hneď za plotom pláž s bielym pieskom. Vo vilách je neustále k dispozícii šéfkuchár a ochrankári.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Instagram / sxmsir
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
4.6/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa